Teplé ústřice s okurkou a šampaňským

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nakrájenou okurku osolíme a na 20 minut přikryjeme talířem a zatížíme. Potom ji opláchneme a usušíme.

Šampaňské a šalotky dáme do rendlíku, přivedeme k varu a tekutinu odpaříme až na několik lžic. Šalotky odstraníme.

Ústřice vyloupeme, tekutinu zachytíme a odložíme. Do svařeného sektu vmícháme smetanu a svaříme na pastu. Tekutinu z ústřic přecedíme a přidáme do rendlíku. rozehřejeme a vešleháme máslo. Přidáme ústřice a okurku a zahříváme 1 - 2; minuty, dokud ústřice nezačnou tuhnout.

Schránky ústřic opláchneme a osušíme a rozdělíme do nich ústřice a okurku. Ozdobíme koprem a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...