Šunkový medvídek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Okurku opláchneme, osušíme a odkrojíme z ní 12 tenkých koleček. Ředkvičky opláchneme a 2 nakrájíme na kolečka; celkem 12 ks. Zbytek okurky oloupeme, podélně rozkrojíme, lžičkou vyškrábneme zrníčka a dužinu nastrouháme na hrubém struhadle do misky.

Zbylé dvě ředkvičky nastrouháme najemno, vymáčkneme z nich šťávu a přidáme do misky. Smícháme s okurkami, přidáme 2/3 sýra a promícháme. Vezmeme 3 sklenky, šálky, odlívky nebo kovová vykrajovátka. Na čtyřech plátcích chleba vykrojíme největším vykrajovátkem o průměru
cca 7 cm, co nejblíže dolního rohu chleba kruh. Křížem ve druhém rohu od něj vykrojíme kruh o průměru cca 4 cm a ve zbylých rozích vykrojíme nejmenším vykrajovátkem o průměru 3 - 3,5 cm dva půlměsíčky.

Celé chleby potřeme, pomazánkou a zakryjeme jí šunkou. Pomocí zbylého sýra přilepíme na šunku vykrojené kruhy obličeje, potom na ně kroužky tlamičky a půlměsíčky uší. Nakonec medvídky dozdobíme nalepením plátků okurek a ředkviček.

Poznámka k receptu

Recept se nechá zjednodušit tím, že okurku s ředkvičkami použijeme pouze na dekoraci a místo pomazánky použijeme jen čistý sýr. Pokud budeme připravovat svačinku s delším časovým předstihem, můžeme spodní chléb tence potřít máslem a nebo jej opéct v toasteru a potřít tence olivovým olejem, aby spodní chleby příliš nezvlhly.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...