Rajčatový tatarák

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Asi 6 rajčat (nejlepší jsou soudkovitá odrůdy San Marzano) rozpulte. Budete-li tatarák servírovat v misce, rovnou je nasekejte nadrobno. Pokud ho chcete tvarovat pomocí formičky, nejprve vyškrábněte semínka a nasekejte jen pevnou dužinu. Přidejte 2 hrsti nasekané bazalky, 1 malou, najemno nasekanou šalotku a dolaďte solí a bílým balsamikem. Promíchejte a podávejte.

Poznámka k receptu

Základem je dokonale dochucený salát z jednoho druhu zeleniny. Tyhle tataráky obstojí jako předkrm, osvěží jako drobná chuťovka a zahrají si i jako sytá příloha. Pohrajte si s bylinkami, dochucovadly, sýry a ořechy.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...