Rajčatový tatarák
Seznam surovin
- rajčata 6 kusů
 - bazalka 2 hrsti (nasekaná)
 - cibule šalotka 1 kus (malá)
 - sůl
 - ocet Balsamico (bílý)
 
Postup přípravy
Asi 6 rajčat (nejlepší jsou soudkovitá odrůdy San Marzano) rozpulte. Budete-li tatarák servírovat v misce, rovnou je nasekejte nadrobno. Pokud ho chcete tvarovat pomocí formičky, nejprve vyškrábněte semínka a nasekejte jen pevnou dužinu. Přidejte 2 hrsti nasekané bazalky, 1 malou, najemno nasekanou šalotku a dolaďte solí a bílým balsamikem. Promíchejte a podávejte.
Poznámka k receptu
Základem je dokonale dochucený salát z jednoho druhu zeleniny. Tyhle tataráky obstojí jako předkrm, osvěží jako drobná chuťovka a zahrají si i jako sytá příloha. Pohrajte si s bylinkami, dochucovadly, sýry a ořechy.
							
						
					




Načítám komentáře...