Pečená mozzarella v šunce
Seznam surovin
- sýr Mozzarella 4 kusy (bochánky v nálevu)
 - šunka schwarzwaldská 16 plátků (nebo parmská)
 - olej olivový 2 lžíce
 - směs listových salátů
 - rajčátka cherry
 
Postup přípravy
Bochánky mozzarelly osušíme a každý rozkrojíme na polovinu. Plátky šunky rozložíme na stůl, vždy dva plátky přes sebe do kříže. Do středu každého kříže položíme půlku bochánku mozzarelly a plátky šunky přehneme na vrchu přes sýr tak, aby vznikl balíček.
Na teflonovou pánev nalijeme olivový olej a pánev rozehřejeme na střední teplotu. Vložíme do ní připravené balíčky a pomalu je opečeme z obou stran celkem asi 3 minuty tak, aby mozzarella byla pod šunkou měkká a lehce rozteklá, ale ve středu tuhá a studená.
Horké balíčky rozdělíme po dvou na talíře a doplníme je listy zeleného salátu a cherry rajčátky.
Poznámka k receptu
Nejlepší přílohou k takto upravené mozzarelle je čerstvý křupavý bílý chléb nebo bageta. A dobré bílé víno.
							
						
					




Načítám komentáře...