Měšce s kaviárovou omáčkou

Seznam surovin

Na náplň:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z natě cibulky nakrájíme čtyři dlouhé proužky, spaříme je horkou vodou a zchladíme studenou. Čočku uvaříme do poloměkka, krátce před koncem varu k ní přidáme nakrájený zbytek cibulky a rozmrzlý hrášek, necháme přejít varem, scedíme a necháme odkapat. Pak přidáme ricottu a žloutek, osolíme a promícháme.

Brambory nastrouháme na vál, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme bílek, posypeme ho moukou se solí a škrobem a rychle zpracujeme těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vykrájíme z něj kola o průměru asi 13 cm. Do středu dáme trochu náplně, těsto okolo potřeme rozšlehaným bílkem zbylým z vejce na náplň, těsto nad náplní spojíme k sobě a vytvoříme měšce. Vložíme je do vroucí osolené vody (asi 2 l), opatrně promícháme a vaříme zvolna asi 5 minut.

Mezitím nahřejeme olej a odkapané, částečně zchladlé měšce v něm usmažíme dozlatova. Necháme je odkapat na savém ubrousku, každý ovážeme spařenou natí z cibulky a posadíme do talířků s omáčkou připravenou smícháním smetany, jogurtu, štávy z limetky a zázvoru, ochucené solí a doplněné kaviárem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...