Velikonoční slané vejce

Seznam surovin

Na vejce:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky rozkvedláme v mléce, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, směs osolíme, okořeníme muškátovým květem a necháme chvilku stát, až se rohlíky rozmočí.

Mezitím jemně nastrouháme sýr a z bílků ušleháme sníh. Obojí vmícháme do mléčného základu, přidáme mražený hrášek a dobře promícháme.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy ve tvaru vejce (jednoduše si ji uděláme z alobalu), vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova asi 35 minut.

Hotovou nádivku vyklopíme z formy a po vychladnutí ji přibližně ve dvou třetinách ozdobně rozkrojíme. Tvaroh rozmícháme s mlékem, osolíme a vmícháme nasekané bylinky. Naplníme ho do cukrářského sáčku a na povrch nádivky namalujeme jednu nebo více kytiček.

Poznámka k receptu

Na nádivku se nejlépe hodí pečivo staré 2 - 3 dny, aby se v mléku úplně nerozmáčelo. Rohlíky také můžete nejprve osmažit na másle či sádle - dodá to nádivce jedinečnou chuť.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...