Jednohubky křenové s kapií
Seznam surovin
- sýr krémový 150 gramů (Lučina, nebo Žervé)
 - smetana na šlehání 150 mililitrů
 - křen 2 lžíce (čerstvý, najemno nastrouhaný)
 - kurkuma 1/2 lžičky
 - pepř černý (mletý)
 - sůl
 - šťáva citronová
 - paprika kapie (kousek, sterilovaná, na ozdobu)
 - petržel kadeřavá/kudrnka
 - vejce 6 kusů
 
Postup přípravy
Vejce uvařte natvrdo, vychlaďte, oloupejte a podélně přepulte.
Smetanu ušlehejte na tuhou šlehačku. Křen jemně nastrouhejte, zalijte citronovou šťávou a promíchejte. Vmíchejte lučinu, špetku soli, pepře, kurkumu a nakonec ušlehanou šlehačku.
Krémem naplňte cukrářský sáček s vetší hubičkou, nastříkejte na půlky vajec a ozdobte kapií a petrželkou.
Poznámka k receptu
Místo vajec můžete použít na plátky nakrájené rohlíky nebo pečivo vykrájené do různých tvarů.
							
						
					




Načítám komentáře...