Restaurant Chorvatský Mlýn: Za poklady jadranu

Kontakt

Adresa

Horoměřická 3a
160 00 Praha 6

Telefon

602 796 978

Otevírací doba

PO–NE11.30–24.00

Webové stránky

Popis restaurace

Lososa v téhle restauraci nehledejte. Ryby, za kterými se sem hosté rádi vracejí, jsou daleko zajímavější, a hlavně - většina přímo od rybářů.

Přestože Chorvatský mlýn nenajdete v centru Prahy, o hosty tu rozhodně nouzi nemají. Nebo že by právě proto? Poklidné prostředí na okraji Šáreckého údolí v pražských Dejvicích je nejspíš ideální polohou pro restauraci, která má být takovým malým chorvatským ostrůvkem uprostřed Evropy.

Majitel restaurace, Dražen Horvat, umí na talíře hostů získat ze své vlasti skutečně to nejlepší. Z Chorvatska dováží téměř všechny suroviny - zeleninu, sýry, vína, olivový olej, lanýže, pršuty, a především ryby a mořské plody, které nepocházejí z umělého chovu v sádkách, ale jsou čerstvě nalovené rybáři v Jadranu, což je na jejich chuti výrazně znát. Ihned pak v chladicím voze transportují do Mlýna.

Kouzlo čerstvosti

Nejoblíbenější rybou je mořský ďas, který téměř nemá kosti. Skvělá je podle doporučení šéfkuchaře Karla Matyáše ryba sv. Petra s výraznější chutí. Stálicemi jsou i kambala, mořský vlk, ropušnice jaderská a samozřejmě krevety, kalamáry, mušle a další. Velmi oblíbenou lahůdkou je chobotnice jaderská, pečená pod pekou, tedy pod pokličkou zasypanou žhavým popelem (pod tou se ostatně líbí také jehněčímu či sépiím).

Ryby se tady většinou připravují na grilu nebo roštu s dřevěným uhlím tak, jak je to pro Chorvatsko typické. Často vám tu nabídnou i specialitu, která běžně na jídelním lístku není. Kouzlo okamžiku zdejší stálí hosté milují a vracejí se sem buď přímo na konkrétní jídlo, nebo právě pro tento moment překvapení.

Důležité detaily

V Chorvatském Mlýnu si na své přijdou také milovníci jehněčího a dalších balkánských specialit. Navíc pozornosti sympatického šéfkuchaře neunikne ani lístek salátu na kraji talíře. Jak nám prozradil, tyhle detaily stojí za dokonalým dojmem z jídla.

Zkazit si požitek z kvalitní ryby kousnutím do mdlého rajčete z velkoskladu? To se vám zde opravdu nestane. Šopský salát v Chorvatském Mlýnu chutná jako v taverně na břehu Jadranu, a zavřete-li při jídle oči, možná jeho vzdálené šumění i zaslechnete...

Rezervace na telefonu: 220 610 760

Autor: Monika Franková

Ochutnejte

Dalmátská rybí polévka ... 85 Kč
Mušle sv. Jakuba zapečené se sýrem nebo pečené na grilu ... 185 Kč
Černé rissotto (sépie, kalamáry) ... 160 Kč
Ropušnice jaderská ... 220 Kč
Ryba sv. Petra na grilu ... 220 Kč
Chobotnice „pod pekou“ ... 490 Kč

Komentáře k restauraci

Načítám komentáře...

>