Zapečená zelenina se špekem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Celer, petržel a tuřín očistíme a nakrájíme na plátky. Přidáme na kostičky nakrájený špek, oloupané stroužky česneku nakrájené na plátky a olej, opepříme, osolíme a promícháme.

Zeleninovou směs rozložíme do pekáčku, posypeme ji nastrouhaným sýrem a zakryjeme alobalem.

Pekáček se zeleninou vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 25 minut. Pak odstraníme alobal a zeleninu pečeme ještě 20 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Do zapečené zeleniny se výborně hodí sýr typu Fontina (chuťově výrazný a velmi tučný sýr vyráběný v severní Itálii), jenž se používá také při přípravě fondue.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...