Vařený květák v sýrové omáčce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěný květák a mladé mrkvičky uvařte do měkka v osolené vodě. Pak květák rozeberte na malé růžičky, mrkvičky nakrájejte na kolečka a vše naservírujte na nahřátou mísu.

Mouku krátce osmahněte na másle, přidejte mléko a za stálého míchání uvařte bešamel, do kterého přidejte jemně strouhaný sýr a asi polovinu sekané petrželové natě. Jakmile se sýr v bešamelu rozpustí, ihned omáčku nalijte na připravenou zeleninu.

Talíř ozdobte osminkami na tvrdo vařených vajec a posypte zbylou nasekanou petrželovou natí.

Podávejte s tmavým chlebem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...