PIPERÁDA S VEJCEM

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, kapie na proužky, česnek na tenké plátky, rajčata na kostičky. Troubu předehřejte na 200 °C. V litinovém hrnci rozpalte olivový olej a máslo. Cibuli restujte 3 minuty doměkka, pak přidejte česnek, lístky tymiánu a bobkový list, osolte a opepřete. Restujte minutu a přidejte rajčata, promíchejte a duste asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne a nezačne vonět. Pak vyjměte bobkový list.

2. Piperádu rozdělte do 4 zapékacích misek, uprostřed udělejte důlek a do každého rozklepněte vejce. Na každou porci pak položte plátek šunky a vložte do trouby. Pečte tak dlouho, aby bílky ztuhly, ale žloutky zůstaly krémové. Posypte pálivou papričkou, osolte a podávejte.

Poznámka k receptu

Piperáda je taková baskická verze ratatouille, hodí se k rybám, kuřeti nebo vejcím. Když má Mimi dostatek barevných paprik a rajčat, připraví si ji do zásoby a uchovává v lednici. Když pak rychle potřebuje dobré jídlo, přidá vejce a má hotovo.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...