DUŠENÉ ŘEDKVIČKY S BALSAMIKEM

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ředkvičky i se stonky a listy namočte do ledové vody a nechte 15–30 minut odležet, budou krásně křehké. Šalotku nakrájejte nadrobno. Ředkvičky osušte, odkrojte listy (nevyhazujte je, budete je potřebovat) a rozkrojte je napůl. V pánvi rozpalte 3 lžíce oleje a ředkvičky postupně zprudka opečte. Pak je odložte a orestujte šalotku. Přilijte limetovou šťávu, sójovou omáčku, med a balsamico, promíchejte a vraťte ředkvičky na pánev. Krátce je prohřejte.

Poznámka k receptu

I když jsme zvyklí jíst ředkvičky hlavně čerstvé, tepelná úprava jim prospěje. Opečené si oblíbí i ti, kdo nemají rádi ostrou chuť, kterou mají zasyrova.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...