Zapečené těstoviny s křenem, květákem a kadeřávkem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těstoviny uvařte v osolené vodě, aby byly pevnější na skus, a připravte bešamel: česnek nakrájejte na plátky, v pánvi rozpalte máslo a česnek orestujte. Přidejte mouku, promíchejte a lehce ji opražte. Nakonec přilijte část mléka a metličkou míchejte, aby se rozpustily všechny hrudky. Postupně přilévejte mléko, bešamel by měl mít konzistenci omáčky. Stáhněte ho z plotny a vmíchejte křen a většinu nastrouhaného parmazánu.

2. Do zapékací misky dejte opraný kadeřávek, na drobné růžičky rozebraný květák, nasekanou petrželku a hotové těstoviny. Promíchejte, zalijte bešamelem a znovu zamíchejte, aby se bešamel dostal ke všem surovinám. Nakonec zasypte strouhankou, zbylým parmazánem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Ihned podávejte. Crème fraîche, přidejte prolisovaný česnek a čerstvě nastrouhaný křen. Podávejte k hotovému bůčku.

Poznámka k receptu

Bez křenu by tyhle zapečené těstoviny byly velmi jemné a tak trochu fádní. Ostrý kořen jim dodá překvapivý šmrnc, rozumí si totiž s kadeřávkem i jemným květákem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...