ŠPAGETY S RAJČATY A SÉPIEMI

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Sépie nechte pomalu rozmrazit, pak je opláchněte a těla nakrájejte na nudličky. Důkladně osušte utěrkou. Z hlav vykrojte chapadla a zbytek vyhoďte. Rajčata nakrájejte na čtvrtky, česnek, chilli papričku a petrželku nasekejte na drobno.

2. Do osolené vody dejte vařit špagety. Hlídejte, aby byly na skus.

3. Do hluboké pánve nebo woku nalijte olivový olej a nechte ho rozehřát. Přidejte chilli papričku, česnek i sépie a zprudka je restujte do zlatohněda. Zbytečně nemíchejte, aby se suroviny nezačaly dusit. Přidejte rajčata a opečte doměkka. Osolte, opepřete a podlijte bílým vínem. Víno nechte odpařit, trvá to tak pět minut.

4. Přidejte uvařené špagety, nasekanou petrželku a citronovou šťávu a zlehka promíchejte.

5. Podávejte ozdobené koprovou nebo fenyklovou natí.

Poznámka k receptu

Rychlé letní jídlo s iluzí mořského vánku, který jemně nadzvedává kostkované ubrusy italské tratorie. Jen pro sépie nemusíte na trh, ale do supermarketu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...