Špagety alla puttanesca

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě, aby byly „al dente“, trvá to obvykle 8–10 minut. Česnek a chilli papričku nakrájejte na tenké plátky, olivy rozpulte. V pánvi rozpalte olej, orestujte česnek a přidejte kapary, olivy, pastu, chilli papričku a krátce opečte. Podlijte vínem a nechte ho odpařit. Zalijte rajčaty a chvilku vařte, až směs v pánvi zhoustne, pak vmíchejte nasekanou petrželku. V tu dobu by měly být hotové špagety. Vmíchejte je do pánve. Pokud by omáčka byla hustá, nařeďte ji trochou vody ze špaget.

Poznámka k receptu

Tohle jídlo se údajně poprvé podávalo v jednom neapolském nevěstinci, když se hosté dožadovali něčeho k snědku. Dámy však měly prázdnou spíž, proto k těstovinám přidaly vše, co v kuchyni našly. Pokrm tedy nese název po jejich povolání, podle jiné teorie ho podávaly s omluvou, že je „puttanatta“, tedy ošizený.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...