Slovenské perky

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Na doplnění:

  • cibule 3 kusy (nakrájené a osmažené na oleji dozlatova, nebo 200 g nadrobno nakrájené slaniny opečené na pánvi dozlatova)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a po prochladnutí je oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme brynzu a promícháme.

Na vál nasypeme mouku se špetkou soli, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce a za postupného přilévání vody vypracujeme hladké nudlové těsto.

Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a sklenicí z něj vykrojíme kolečka (velikost záleží na nás). Do středu každého dáme trochu náplně, kolečka přeložíme na půlky a okraje k sobě dobře přimáčkneme prsty.

Perky vložíme do vroucí vody s 1 lžičkou soli a počkáme až vyplavou na hladinu. Pak je vybereme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře a podáváme s osmaženou slaninou nebo cibulí.

Poznámka k receptu

Perky jsou výborné také zapékané v troubě spolu s nakrájenou cibulí.

Hodnocení: 4,7/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...