Sépiové špagety

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Špagety vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, za stálého míchání přivedeme k varu a uvaříme je “al dente” (tvrdší na skus).

Z těsta nařežeme 12 čtverců o rozměrech 15 x 15 cm. Čtyři zapékací formy vymažeme máslem a každou vyložíme plátem těsta. Potřeme ho tence máslem, přidáme další plát, který opět potřeme máslem, zakryjeme posledním plátem, který také potřeme máslem a těsto ve formách upečeme dozlatova při 150 °C.

V kastrolu povaříme smetanu, přidáme nastrouhaný parmazán, ementál a polovinu modrého sýru a mícháme, dokud se sýry nerozpustí. Pak přidáme scezené špagety a promícháme.

Těstoviny rozdělíme do forem s upečeným těstem, posypeme pažitkou a kostkami zbylého modrého sýru, každou porci doplníme půlkou rajčátka a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...