Gnocchi s kadeřávkem a sušenou šunkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky a šunku na kostičky (nebo na nudličky). Kadeřávek nasekejte. V hrnci rozpalte 2 lžíce oleje a orestujte na něm cibuli a česnek. Pak přidejte šunku a krátce ji opečte. Vsypte kadeřávek a zalijte ho rajčaty a vývarem. Duste asi 15 minut, aby se tekutina zredukovala na omáčku.

2. Gnocchi uvařte podle návodu, obvykle je stačí 2–3 minuty vařit v osolené vodě. Pak je opečte na zbylém oleji. Ochutnejte omáčku, podle potřeby ji dosolte a opepřete, vmíchejte tymián a část parmazánu. Do omáčky vsypte gnocchi, promíchejte a rozdělte je na talíře. Zasypte zbylým parmazánem a podávejte.

Poznámka k receptu

Do téhle italské rychlovky zužitkujete i silnější plátky šunky, které se nehodí k jídlu zasyrova. A pokud vám zůstanou poslední kousky celé kýty, bez váhání je zužitkujte. Všechny zbytky jsou vítány.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...