Smažená rýže s kuřecím masem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rýži propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. V hrnci přivedeme k varu asi litr osolené vody, rýži v ní uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.

V hluboké pánvi, nejlépe wok, zahřejeme sezamový olej a zprudka na něm opečeme na kousky nakrájené kuřecí maso. Když začne zlátnout, teplotu snížíme, přilijeme sójovou omáčku a zvolna opékáme doměkka.

Mrkev, hlívu a očištěný pórek nakrájíme na jemné delší nudličky a zprudka je orestujeme v druhé pánvi na oleji. Přidáme rýži, prolisovaný česnek a šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a chvíli opékáme. Pak přilijeme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se nesrazí.

Rýžovou směs přidáme do hluboké pánve s opečeným masem, promícháme, podle chuti přisolíme nebo dochutíme sójovou omáčkou a ihned podáváme.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...