
Do omáčky nemusíte dávat pepř a ocet. Přidejte místo toho kus nastrouhaného perníku (klidně může být plněný i marmeládou).
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, přidáme zeleninu a pomalu ji za stálého míchání orestujeme. Přidáme cukr a necháme ho lehce zkaramelizovat. Pak přimícháme rajský protlak a ještě 2 minuty restujeme.
Do omáčky přimícháme mouku a minutu restujeme. Vše zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená, přidáme pepř, nové koření a bobkový list, prošleháme a omáčku 10 minut pomalu za občasného prošlehání provaříme.
Z omáčky odstraníme koření a rozmixujeme ji dohladka. Nakonec omáčku podle potřeby dochutíme solí, pepřem a nepatrně octem.
Do omáčky nemusíte dávat pepř a ocet. Přidejte místo toho kus nastrouhaného perníku (klidně může být plněný i marmeládou).
Načítám komentáře...