Guláš z hlívy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Hlívu omyjte, pokrájejte na proužky, cibuli nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci nechte rozpustit sádlo, přidejte cibuli a osmažte do světle zlaté barvy. Vsypte hlívu a zprudka orestujte. Přidejte kmín, papriku, majoránku, protlak, utřený česnek, sůl a pepř. Promíchejte, zalijte tekutinou a duste pod pokličkou 15–20 minut doměkka.

2. Mouku vsypte do hrníčku, přilijte asi 50 ml vody a rozmíchejte, měla by vzniknout řídká kaše. Přidejte k ní trochu tekutiny z guláše a míchejte, dokud se nespojí (srovnáte tak teploty obou tekutin, čímž zabráníte vzniku hrudek). Vlijte do guláše a za stálého míchání nechte provařit do zhoustnutí. Na závěr dochuťte solí, pepřem a posypte lístky majoránky.

Poznámka k receptu

Nejlepší tip na guláš jako stvořený na léto. Hlíva dokonale nahradí maso a guláši dodá výraznou chuť, takže spokojeni budou i zapřisáhlí masožravci.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...