Obložené pařížské bagety

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce rozmícháme lžíci mouky, cukr, rozdrobené droždí a přilijeme vodu. Vše dobře rozmícháme a necháme v teple vykynout. Mouku prosyjeme do mísy, vmícháme sůl, přilijeme kvásek, cca 300 ml vody a vypracujeme hladké těsto. Mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá mísy a tvoří se na něm bubliny. Pak je poprášíme moukou a přikryté necháme kynout při pokojové teplotě cca 2,5 - 3 hodiny.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozdělíme na 5 dílů a každý vyválíme na delší váleček. Přendáme na plech a přikryté necháme ještě 15 minut kynout. Bagety nakrojíme šikmo ostrým nožem (několika zářezy), potřeme je vlažnou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C cca 40 minut.

Upečené bagety necháme zchladnout a můžeme je podávat například namazané margarínem a obložené šunkou, sýrem (eidam 30%) a zeleninou, např. ledovým salátem, rajčetem, pažitkou atp.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...