Celozrnné suchary

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme pšeničné klíčky, mouku, slunečnicová semínka, rozinky, cukr, sušené droždí a špetku soli. Přilijeme vlažné mléko a rozpuštěný zchladlý tuk a vypracujeme tužší těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě 30 minut kynout. Nevadí, pokud těsto příliš nenakyne.

Z těsta utvoříme válec, přeložíme ho na plech vyložený papírem na pečení a potřeme navrchu mlékem. Pak ho vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 35 minut dozlatova. Během pečení občas potřeme povrch válce mlékem.

Upečený korpus nakrájíme na plátky silné 1 cm, rozložíme je na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a sušíme asi 20 minut, dokud okraje sucharů nezačnou tmavnout.

Poznámka k receptu

Suchary podávejte k snídani s džemem nebo ovocnou či jinou pomazánkou s nízkým obsahem tuku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...