Knedlíky plněné masovým ragú

Seznam surovin

Na náplň:

Na přílohu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň. Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme mleté maso a mícháme, dokud se nerozdrobí. Zalijeme ho červeným vínem a dusíme, dokud se víno neodpaří. Pak přidáme rajčata propasírovaná přes síto a protlak, opepříme, osolíme, přilijeme část vývaru a ragú necháme dusit. Podle potřeby doléváme vývar a dusíme, dokud není maso měkké a ragú husté.

Brambory prolisujeme, posypeme moukou a krupicí, přidáme lžičku soli a vejce a zpracujeme hladké těsto. Utvoříme z něj váleček o průměru asi 5 cm a nakrájíme ho na dílky, které rozmáčkneme na placičky. Do středu každé dáme lžičku vychladlého ragú, opatrně je uzavřeme a vytvarujeme do kulatých knedlíků. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 - 12 minut.

Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky a orestujeme v hluboké pánvi na olivovém oleji. Zalijeme ji smetanou, přidáme parmazán, krátce povaříme a podle chuti přisolíme. Cuketu rozdělíme do talířů, přidáme knedlíky a posypeme je drcenými mandlovými lupínky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...