Slaný rajčatový koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rozbalte těsto, na každé straně ohněte asi centimetrový proužek a prsty ho vytvarujte, aby se vytvořil ozdobný okraj. Plát propíchejte vidličkou a potřete rozšlehaným vejcem. Dejte zapéct do trouby předehřáté na 200°C asi na 15 minut, aby zezlátl. Pak ho nechte zcela vychladnout.

2. Pár lístků bazalky odložte na ozdobu, zbytek s trochou soli rozmixujte nebo podrťte v hmoždíři a i se šťávou, kterou pustí, vmíchejte do ricotty. Podle chuti osolte a opepřete.

3. Ochucenou ricottu natřete na zchladlé těsto a poklaďte ji rajčaty – většinu rozpulte nebo rozčtvrťte, některá menší můžete nechat i vcelku. Na rajčata poházejte natrhané prosciutto, lístky rukoly a bazalky, zakápněte olivovým olejem a podávejte.

Poznámka k receptu

I když rajčata milujeme celý rok, právě teď jsou nejšťavnatější a nejvýraznější. Připravte z nich jednoduchý koláč, ve kterém vyniknou stejně jako třeba na bruschettě

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...