Quiche s rýžovou krustou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse smíchejte vařenou rýži, nastrouhaný čedar a 1 vejce. Rýžovou hmotu namačkejte do koláčové (nebo podobné) formy na dno a po stěnách. Vrstva by měla byt silná asi 0,5cm.

2. Pečte v troubě předehřáté na 230 °C, dokud okraje nezezlátnou (5 - 7 minut).

3. Smíchejte v míse zbylá vejce, mléko, růžičky brokolice, sýr, nakrájenou zelenou cibulku a muškátový oříšek. Osolte a opepřete. Vaječnou směs nalijte na upečenou krustu.

4. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C, až quiche na okrajích zezlátne a vaječná směs uprostřed zatuhne (potrvá to asi 30–35 minut). Upečený koláč ozdobte lístky polníčku.

Poznámka k receptu

Na přípravu quiche je vhodnější loupaná rýže, která více lepí a lépe stmelí koláčovou krustu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...