Pečená plněná dýně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Odkrojte vrchní část dýně a lžící vydlabejte semínka. Pak vydlabejte ještě část dužiny - potřebujete totiž prostor a část dužiny na náplň. Dužinu, cibuli, jeden stroužek česneku a olivy nakrájejte nadrobno a orestujte na rozpáleném oleji. Přidejte polovinu nasekaného rozmarýnu a ještě krátce opečte. Pak vsypte propláchnutou rýži, brusinky, pistácie a pomerančovou kůru, zalijte vývarem a krátce povařte.

2. Zbylý česnek a rozmarýn dejte do hmoždíře, přidejte chilli, sůl, pepř, skořici, muškátový oříšek, lžíci oleje a rozmělněte na pastu. Vetřete ji dovnitř dýně a vsypte rýžovou směs, pak dýni zvenku potřete olivovým olejem. Přiklopte vrškem dýně a utrhněte tak velký kus alobalu, abyste dýni zabalili do dvou vrstev. Vložte ji do trouby předehřáté na 230 °C a pečte asi hodinu, dokud nezměkne.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...