Lasagne z bramborového těsta a kapusty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kapustu očistíme, rozebereme na listy, zbavíme je silných žeber, vložíme do většího množství vroucí osolené vody a krátce povaříme. Ihned je zprudka zchladíme ve studené vodě a necháme odkapat. Tužší listy pak můžeme ještě lehce naklepat paličkou.

V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji polovinou studeného mléka, rychle rozšleháme dohladka a za stálého míchání přivedeme k varu. Přilijeme zbylé mléko, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a zvolna vaříme asi 30 minut.

Vhodnou zapékací formu vytřeme máslem. Bramborové těsto připravíme podle návodu na obalu a rozdělíme ho na 5 dílů. Každý rozválíme na plát silný asi 2 mm o rozměru připravené formy.
Do připraveného uvařeného bešamelu přimícháme nakrájenou bazalku a na dno formy rozetřeme tenkou vrstvu. Přidáme plát těsta, potřeme ho znovu bešamelem, zakryjeme vrstvou listů kapusty, posypeme lehce oběma druhy sýru a znovu zakryjeme těstem. Takto postupujeme, dokud nezpracujeme všechny pláty těsta. Poslední potřeme už jen vrstvou bešamelu a posypeme
zbylým sýrem.

Lasagne vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...