Houbová omáčka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Sušené houby zalijte horkou vodou a nechte nabobtnat. Slijte, případně je pokrájejte a vodu uchovejte. Na rozehřátém másle osmahněte nakrájené houby, poprašte kmínem a chvilku restujte.

2. Zalijte vývarem nebo vodou z namočených hub. Obě smetany promíchejte s moukou, přidejte do hrnce, zamíchejte a nechte 20 minut provařit na mírném ohni. Každou chvilku promíchejte. Nakonec omáčku dochuťte solí, citronovou šťávou a vmíchejte nakrájenou petrželku.

Poznámka k receptu

Žádné maso není potřeba, houby se postarají o chuť, vůni i vydatnost jídla. Omáčku můžete uvařit jak z čerstvých, tak sušených, její čas tedy může přijít kdykoli během roku, ale o prázdninách bývá nejlepší.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...