Frittata se zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Chřest oloupejte a spodní dřevnatou část odřízněte a vyhoďte. V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji, vložte do ní chřest a asi 1 až 2 minuty povařte. Vyndejte ho rovnou do misky s vodou a ledem (tím okamžitě zastavíte proces vaření a chřest zůstane krásně zelený a křupavý). Zhruba po 2 minutách chřest vyjměte, nechte ho okapat a nakrájejte šikmo na plátky.

2. Rajčata nařízněte u stopky nožem do kříže, vložte na 1 minutu do horké vody (klidně do té, která zbyla po chřestu), vyjměte je a oloupejte slupku. Vykrojte jádřince a dužinu nakrájejte na kostičky. Brambory a cuketu nakrájejte na kostičky zhruba o velikosti 1 x 1 cm. Vejce rozklepněte do mísy, osolte, opepřete a rozšlehejte se smetanou.

3. Gril rozehřejte na 180 °C. Ve větší pánvi orestujte na oleji cuketu. Přibližně po 3 minutách přidejte pórek, brambory, chřest a nakonec česnek. Zalijte vaječnou směsí, poklaďte plátky mozzarelly a posypte rajčaty a parmazánem. Během pečení přidávejte po obvodu pánve máslo a pánev pak stáhněte ze žároviště tak, aby se frittata pomalu pekla. Přiklopte gril a pečte 10 až 15 minut, až vejce ztuhnou.

FRITTATA KROK ZA KROKEM

1. V pánvi orestujte na rozehřátém oleji cuketu, zhruba po 3 minutách přidejte pórek a ostatní přísady. Zelenina se lehce opeče a zachová si barvu.

2. Do pánve rovnoměrně vlijte vaječnou směs. Pánví můžete jemně zakroužit, aby vaječná směs zcela pokryla zeleninu.

3. Ještě tekutou vaječnou směs posypte kostičkami rajčat a parmazánem a poklaďte plátky mozzarelly. Pečte přímo na žárovišti, až vaječná směs začne tuhnout.

Poznámka k receptu

Zkuste si vaši oblíbenou vaječnou omeletu vylepšit o pár luxusních surovin! Sezona chřestu vrcholí, proč ho do ní nepřidat? A protože frittata je doma v Itálii, nesmí v ní chybět ani mozzarella a parmazán!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...