Barevné bramborové šišky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Posypeme je hrubou moukou se solí, necháme chvilku propařit, pak vmícháme vejce a nasekané bylinky a vypracujeme těsto.

Dvě lžíce polohrubé mouky smícháme s kurkumou, dvě s mletou paprikou a dvě s drcenými houbami. Z těsta utvoříme válečky asi 7 cm dlouhé a 2 cm silné, rozdělíme je na tři části a každou obalíme v jiné směsi.

Šišky usmažíme ze všech stran dozlatova v rozpáleném oleji, necháme je odkapat na savé papírové utěrce a podáváme s miskou omáčky na namáčení připravené smícháním kečupu s feferonkovou pastou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...