Kapucínský štrúdl

Seznam surovin

Kvásek:

Těsto:

Náplň:

Drobenka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte kvásek: droždí rozdrobte do misky, zalijte vlažným mlékem a přidejte cukr. promíchejte a nechte 10 minut vzejít. mouku vsypte do mísy, nastrouhejte do ní máslo, přidejte 1 vejce a žloutek, osolte a přilijte kvásek. Promíchejte a vypracujte hladké těsto. Zaprašte ho moukou, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě asi 30 minut kynout.

2. Smíchejte všechny suroviny na drobenku a prsty ji promněte na požadovanou konzistenci. Hrušky oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte je na kostičky. Vykynuté těsto rozválejte na poprášeném vále do obdélníku o výšce 5 mm, potřete ho hruškovou zavařeninou a posypte hruškami, brusinkami, skořicí a mletými ořechy či mandlemi. Zakápněte rumem, stočte jako závin a položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem, posypte drobenkou a nechte ještě 15 minut dokynout. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, dokud závin nezezlátne.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...