Hruškový štrúdl

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejeme do mísy, ve středu uděláme důlek, vlijeme do něj vodu a přidáme sůl. Máslo nastrouháme na hrubém struhadle k mouce a ze surovin zpracujeme hladké lesklé těsto, které dáme pod teplý hrnec a necháme 60 minut odpočívat. Těsto pak vyválíme na plátně na velmi tenký plát a potřeme ho máslem.

Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na kostky. K hruškám přidáme do misky rozinky, cukr, mandle a skořicový cukr.

Střed připraveného těsta posypeme strouhankou, rozložíme na ni ovoce a zavineme. Vrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na plechu s papírem na pečení při 180 °C 45 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...