Včelí úly

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme piškoty s cukrem, kakaem a rumem, přidáme změklé máslo rozmíchané s rozpuštěnou čokoládou (nebo polevou), důkladně promícháme a podle potřeby přidáme po lžičkách mléko (těsto nesmí být příliš řídké). Těsto necháme chvíli proležet a mezitím připravíme náplň.

V kovové misce rozmícháme žloutek s cukrem a rumem, misku ponoříme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Misku postavíme do mísy s ledovou vodou a mícháme do zchladnutí. Na závěr přidáme změklé máslo a kondenzované mléko a vymícháme dohladka.

Formičky na úly vysypeme moučkovým cukrem (u rozevíracích to můžeme zkusit bez cukru), do každé vmáčkneme kousek těsta a rukojetí vařečky vymáčkneme do těsta důlek, který naplníme krémem, nejlépe pomocí cukrářského sáčku. Náplň zakryjeme piškotem a vše opatrně vyklepneme z formičky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...