Sněhové arabesky

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V dokonale čisté odmaštěné míse smícháme vychlazené bílky s citronovou šťávou a ušleháme tuhý sníh. Po lžících do něj zašleháme krupicový cukr a každou dávku důkladně zašleháme, aby pokaždé zůstala hladká sněhová hmota.

Připravený lesklý a pevný sníh naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme sníh do tvaru esíček. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C, po chvíli teplotu snížíme na 120 °C a esíčka dosušíme (celkem asi 2 hodiny). Usušená esíčka necháme vychladnout a ztuhnout.

Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme do misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně a čokoládu necháme rozpustit. Půlky vychladlých esíček potřeme nejprve rozehřátou čokoládou, pak je posypeme strouhaným kokosem a necháme vše ztuhnout.

Poznámka k receptu

Arabesky budou veselejší, když některé z nich posypete obarveným kokosem. Velmi hezky vypadá růžový, případně světle modrý.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...