Bezé s čokoládovým krémem

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z bílků a citronové šťávy ušleháme tuhý sníh, do kterého po lžících zašleháme cukr a pak mleté oříšky.

Sněhovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé pusinky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 110 °C a pečeme (sušíme) asi 30 minut. Pak teplotu snížíme na 90 °C a pusinky sušíme tak dlouho, dokud nejdou odloupnout od papíru.

Mezitím v kovové misce ponořené do horké vodní lázně rozpustíme hořkou čokoládu a smícháme ji se změklým máslem, oříšky a marmeládou. Vždy dvě vychladlé pusinky slepíme připravenou náplní k sobě a necháme zaschnout.

Poznámka k receptu

Stejným způsobem můžete připravit i mandlové bezé. Pouze nahraďte mleté oříšky ve sněhové hmotě a v náplni jemně mletými mandlemi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...