Skořicové vinné cukroví

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Suroviny postupně smíchejte a vypracujte z nich hladké lesklé těsto (bezlepkové směsi a mouky hůře drží konzistenci, proto při jejich volbě vždy respektujte doporučení na obalu, nicméně platí, že potřebují oproti běžným receptům více „spojovacího materiálu“ - vejce a tuku). Zabalte ho do fólie a nechte alespoň 3 až 4 hodiny odpočinout v chladu.

2. Těsto vyválejte mezi fóliemi na plát o tloušťce přibližně 3 mm (Pozor, nepodsypávejte ani špetkou mouky!) a drobnými formičkami z něj vykrajujte různé tvary.

3. Klaďte je na plech s pečicím papírem a pečte při 180 °C (musí zůstat světlé). Ještě horké je opatrně obalujte v cukru, stejně jako vanilkové rohlíčky (variantou je, že křehké cukroví neobalíte, ale necháte ho rozložené vychladnout a pak zastříknete rozehřátou čokoládou - chce to ale velejemné zacházení).

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...