Skořicová esíčka

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, cukr, tři čtvrtiny drcených sušenek a skořici, přidáme změklé máslo a žloutky nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama rychle zpracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj ne příliš silný váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenčí plát, vykrájíme z něj formičkou tvary esíček a z malé části je posypeme zbylými drcenými sušenkami. Esíčka přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme dozlatova. Ihned po upečení přeložíme horká esíčka pomocí tenkého plochého nože na rovnou podložku a necháme je vychladnout.

Pudinkový prášek rozmícháme v troše mléka. Zbylé mléko smícháme se skořicí a kávou, přivedeme k varu, vmícháme rozmíchaný pudinkový prášek, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme se žloutkem a oběma druhy cukru a po částech zašleháme vychladlý pudinkový krém.

Upečená vychladlá esíčka slepíme po dvou připraveným krémem. Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Slepená esíčka namočíme z části do rozpuštěné čokolády a necháme dobře ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...