Piňa colada

Seznam surovin

Na náplň:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kokosové mléko svaříme s třetinou cukru na polovinu, zchladíme a přišleháme žloutky se změklým máslem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, přišleháme zbylý cukr a sníh střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva zamícháme do žloutkové hmoty. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení ve vrstvě silné asi 1 cm, povrch zakryjeme papírem na pečení, aby plát zůstal po upečení rovný, a pečeme asi 15 minut při 170 °C.

Mezitím svaříme ananasovou štávu na polovinu, odstavíme ji z ohně a vmícháme cukr. Když se rozpustí, přimícháme rozšlehané vejce se žloutkem, nádobu se směsí ponoříme do horké vodní lázně a mícháme, dokud krém nezhoustne, a za občasného zamíchání ho necháme zchladnout.

Z upečeného plátu stáhneme papír a vykrojíme z něj formičkou kolečka o průměru 2 - 3 cm. Odkrojky rozmixujeme v sekacím strojku a jednu nebo dvě lžíce vláčných drobečků společně se změklým máslem a rumem vmícháme do krému. Tím pak slepíme vždy dvě kolečka k sobě.

Okraje koleček potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, obalíme v kokosu a po zaschnutí zakryjeme polevou i vršek každého kolečka.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...