
Z mouky, cukru, másla, soli a nastrouhané kůry vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a uložíme v chladu.
V míse smícháme limetkovou štávu, cukr, škrob, žloutky a rum, mísu ponoříme do horké vodní lázně a šleháme, dokud není směs dostatečně prohřátá. Přišleháme vařící mléko a v horké vodní lázni stále mícháme do zhoustnutí. Krém necháme za stálého míchání zchladnout, přišleháme změklé máslo a krém zakryjeme fólií.
Odleželé těsto znovu propracujeme, namačkáme ho do formiček na košíčky a upečeme při 175 °C dozlatova. Horké košíčky ihned vyklepneme z formiček a po vychladnutí je pomocí cukrářského sáčku naplníme krémem. Než ztuhne, umícháme z cukru, bílku, máty a limetkové štávy hladkou polevu. Mícháme ji vařečkou tak dlouho, dokud není dostatěčně hustá (pokud zdvihneme vařečku, neměla by kapat). Polevu naplníme do kornoutku, nastříkáme ji na ztuhlý krém a posypeme kostičkami kandovaného ovoce.
Načítám komentáře...