Lanýže z bílé čokolády

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku svaříme smetanu s cukrem. Přidáme med a na kousky nakrájenou bílou čokoládu a za stálého míchání necháme vše rozpustit, až vznikne hladký krém. Odstavíme ho z plotny, dochutíme bílým vínem a na závěr do něj vmícháme máslo a znovu vše rozmícháme dohladka. Čokoládovou hmotu uložíme do druhého dne v chladu.

Vychlazenou hmotu vyšleháme, naplníme ji do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech nebo jinou vhodnou podložku nastříkáme malé pásky, které necháme ztuhnout v mrazničce.

Mezitím rozehřejeme ve vodní lázni na kousky nakrájenou bílou čokoládu. Ztuhlé pásky potáhneme bílou čokoládou a když trochu zaschne, obalíme je v čokoládových hoblinkách a necháme vše v chladu ztuhnout.

Poznámka k receptu

Čokoládové hoblinky připravíte snadno. Stačí nastrouhat vychlazenou čokoládu na struhadle.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...