Krupičkové bonbony

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu orestujeme na másle krupičku s ořechy. Když začnou zlátnout, přidáme datle, promícháme, zalijeme mlékem a za stálého míchání krátce povaříme. Přidáme cukr a kondenzované mléko a mícháme, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme ji z ohně a necháme zchladnout.

Z mouky, tuku, cukru, soli a půlky rozmíchaného vejce vypracujeme pružné těsto, zabalíme ho do fólie, necháme v chladu odpočinout a pak rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm.

Z hmoty na náplň utvoříme 30 válečků. Rozválený plát těsta nakrájíme na 30 obdélníčků, na každý položíme váleček náplně a okraje těsta potřeme zbylým rozmíchaným vejcem. Válečky do těsta zabalíme, konce opatrně zatočíme, bonbony rozložíme na plech s papírem na pečení a pečeme asi 5 minut při 180 °C. Pak snížíme teplotu na 160 °C a bonbony dopečeme dozlatova.

Poznámka k receptu

Upečené, ještě horké bonbony, potřete zbylým vejcem rozmíchaným s troškou vody.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...