Kokosky II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 175°C. na plech vyložený pečicím papírem nasypte kokos i najemno nasekané mandle a nechte v troubě zezlátnout. v míse smíchejte kondenzované mléko s vanilkovým extraktem, přidejte směs kokosu a mandlí a promíchejte se špetkou soli. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně ho vmíchejte do kokosovo-mandlové směsi.

2. Plech vyložte pečicím papírem a 2 lžícemi tvořte hromádky z těsta. pečte asi 15 minut nebo dokud nejsou kokosky světle zlaté. nechte vychladnout.

Poznámka k receptu

  • Využijte čerstvý kokos. Kokosovou vodu přilijte do smoothie a z dužiny vyrobte sušený kokos, mouku nebo kokosové mléko. Rozbijte skořápku, vyjměte dužinu a zbavte ji hnědé slupky. Dužinu rozkrájejte na kostky a rozmixujte ve foodprocessoru. Po nastrouhání sušte na nízkém plameni na pánvi se širším dnem nebo při nízké teplotě v troubě, dokud kokos neproschne. kokosové mléko vyrobíte rozmixováním sušeného kokosu nebo čerstvé dužiny s vodou.
  • Ingredience na 40 kusů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...