Jahůdky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bonbóny zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, a přivedeme k varu. Když se začnou rozpuštět, přilijeme smetanu a zvola vaříme, dokud se bonbóny zcela nerozpustí a hmota nezhoustne. Müsli nasekáme v sekacím strojku a nasypeme do mísy. Přidáme rozvařené bonbóny, marmeládu, mandle a vodku a vypracujeme vláčné těsto (je-li řídké, přidáme trochou müsli, je-li husté, přidáme trochu marmelády).

Z hmoty vytvarujeme malé jahůdky a necháme je asi hodinu oschnout. Mezitím rozdělíme marcipán na dvě části, větší část obarvíme trochou červené a menší část trochou zelené potravinářské barvy. Každou část rozválíme mezi dvěma fóliemi na tenký plát.

Červený nakrájíme na čtverečky, do každého zabalíme jednu jahůdku a povrch uhladíme prsty. Párátkem naznačíme semínka, ze zeleného plátu marcipánu vykrojíme formičkou malé hvězdičky a přimáčkneme je na vršky jahůdek jako lístky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...