Čokoládové sirky II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přidáme kakao a špetku soli a promícháme. V jiné míse ušleháme změklé máslo s cukrem do hladkého krému a vešleháme do něj vejce. Po částech přisypeme moučnou směs a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v chladničce.

Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a nakrájíme ho na malé tyčky (sirky). Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 8 minut.

Upečené sirky necháme vychladnout a mezitím rozpustíme tmavou polevu. Vychladlé sirky namočíme jedním koncem do rozehřáté polevy a necháme zatuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...