Čokoládové košíčky s višněmi

Seznam surovin

Na náplň:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na vále zpracujeme mouku s nakrájeným máslem, přidáme cukr, mandle, jemně nastrouhanou čokoládu, citronovou kůru, amonium (prášek do pečiva) a špetku soli a vypracujeme hladké těsto.

Rozdělíme ho na 40 kousků, vtlačíme je do lehce vymazaných formiček na košíčky (ve středu musí zůstat důlek na náplň) a pečeme 10 – 12 minut při 175 °C. Košíčky ihned vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Višně necháme odkapat a položíme je na papírový ubrousek, aby oschly.

Smetanu svaříme s cukrem, přilijeme pálenku a svaříme asi na polovinu původního množství. Přidáme nakrájenou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Na závěr vmícháme změklé máslo. Když náplň ztuhne, naplníme ji do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme do košíčků.

Oschlé višně ponoříme do rozehřáté polevy, položíme je na vršky košíčků a ozdobíme je marcipánovými lístky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...