Čokoládová srdíčka s kuličkami

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přimícháme cukr, vejce, změklé máslo, rozpuštěnou čokoládu a kávu rozmíchanou se 2 lžičkami horké vody a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme odležet v chladu.

Mezitím připravíme náplň. Do malé kovové misky rozlámeme čokoládu, přilijeme šlehačku a kávový likér, přidáme cukr, misku ponoříme do horké vodní lázně a vše necháme rozpustit na hladký krém.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vykrojíme z něj formičkou srdíčka (celkem asi 60). Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme je do světle hnědé barvy. Po vychladnutí slepíme srdíčka po dvou připraveným vychladlým krémem a necháme ztuhnout. Na závěr je potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a než ztuhne, ozdobíme je čokoládovými kuličkami.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...