Chlebíček s rumovou polevou

Seznam surovin

Na krém:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Vešleháme do něj cukr, lehce vmícháme kakao, prosátou škrobovou moučku s amoniem a postupně přikapeme prochladlé rozpuštěné máslo. Vzniklé těsto nalijeme na malý hlubší vymazaný pekáček nebo do formy na biskupský chlebíček, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 20 - 30 minut (podle síly těsta).

Mezitím v kastrůlku zahřejeme rum s cukrem, až se cukr rozpustí. Přilijeme dvě třetiny mléka a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme škrobovou moučku se žloutky, tuto směs vmícháme do mléka s rumem a cukrem, kastrůlek vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání směs mícháme do zhoustnutí. Pak kastrůlek postavíme do studené vody a kvedláme, až směs vychladne. Dále připravíme polevu. V malé misce umícháme nemastnou vařečkou prosátý cukr s vřelou vodou a rumem do hladka.

Upečený chlebíček po vychladnutí vyklopíme z pekáčku nebo formy, podélně ho rozkrojíme na dvě části, spodní díl lehce pokapeme rumem, potřeme krémem a přitiskneme na něj horní díl. Povrch chlebíčku přelijeme polevou, posypeme nasekanými praženými ořechy a chlebíček necháme uležet v chladu nejméně do druhého dne. Před podáváním ho nakrájíme na plátky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...