Anýzky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce smícháme vejce s cukrem, misku ponoříme do horké vodní lázně a směs vyšleháme do husté pěny. Vyjmeme ji z lázně, přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, špetku soli a rozpuštěné máslo a dobře promícháme.

Těsto naplníme do cukrářského sáčku s širokou hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé kopečky (můžeme je též udělat lžičkou). Každý potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme anýzem a pečeme dorůžova asi 12 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Pokud těsto začne na okrajích rychle tmavnout, zakryjeme ho alobalem nebo snížíme trochu teplotu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...